søndag 15. januar 2012

Søndag rett og slett..

Det er en sånn dag hvor man sover til man våkner, passe uthvilt etter akkurat og presis 8 timer søvn!
Hvor man surrer rundt i pysjen en liten times tid, sjekker ståa i verden på "padden", loffer en runde til og bestemmer seg for litt frokost. Får ungene, mer eller mindre frivillig, til bordet, og alle spiser det de selv har lyst på akkurat da.
Ungene forsvinner igjen, fortsatt i pysj, en setter seg foran PC-en og den andre foran tegnefilm på TV-en.
..og jeg sitter fortsatt ved frokostbordet med padden min og spiller sudoku..

Avisen leses sakte, og da bestemmer man seg for at jo, vi skal på ski en tur. Troppene samles i sakte tempo, klærne kommer på og skia legges i stativet på biltaket. Familien stabler seg i bilen og turen bærer opp i litt høyere strøk, for en runde på ski. Føret var ikke helt det vi ønsket oss i dag, litt for hardt og litt for glatt.. noe som medførte at junior til slutt fikk et mindre "anfall" og gikk fra skia sine. Vi fikk dem da på igjen etter en stund og familien fikk tråkla tilsammen noen kilometer og vært ute i 1,5 time. Til slutt fikk pappaen nok av å diskutere med gummigutten og høre på misnøyen til alvejenta over at det er altfor glatt.
Oh lykke! Moderne flink familie på sitt aller beste når man er på tur ute i guds frie natur og dyrker kvalitetstid med barna.... ;)

Vel hjemme forsvinner de to gamle inn og lander slitne i sofaen. De vakre små derimot skifter - frivillig - klær og forsvinner på oppdagelsesferd i "skogen" nedenfor huset. Løper etter hverandre og hoier i lykke over å være fri, uten stenglser og uten at noen bestemmer hva de skal gjøre. "Det enkleste er ofte det beste" - og det tror jeg ikke kan sies ofte nok!
De løper i skråningen, herjer med hverandre mellom trærne, ruller i skråningen, hopper fra muren og ligger med ansiktet ned i snøen for å se hvor lenge de kan ligge der! Overlykkelige, slitne og fornøyde kommer de inn etter å ha vært ute sammen, uten å krangle, i enda en time...

Så er det kosedress, kakao og rundstykker til sen lunsj, mer lek inne, tegnefilm og PC-spilling. Foreldrene velter på sofaen etter at vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskemaskin har fått sin mat - det durrer og går og freden senker seg.

Søndagsmiddag forberedes - Middelhavsgryte - og mormor og morfar kommer innom, og det blir raskt bestemt at de skal spise middag her. De reiser igjen mens vi venter på at gryta putrer seg ferdig, og hele den lille familien får seg en god vask, rens og puss - ferdig klarer til å legge seg i rent sengetøy etterpå. ;)
Sen koselig søndagsmiddag med besteforeldre, lys og latter.

Ungene er lagt og sover søt, sekkene er pakket, skuldrene er senket og en ny uke står for døren.

Søndag rett og slett - verken mer eller mindre!

Sitat for dagen: 
If you never chase what you want, you'll never get it. 
If you never ask, the answer is always no. 
If you never step forward, you'll always be in the same place.

Ingen kommentarer: